TŰS ÉRKEZELÉS, VEINSTAR

Zavarnak az arcodon megjelenő hajszálerek, és a seprűvénák? Itt az idő, hogy eltüntesd őket!

Sokaknál már fiatal korban megjelennek a vékony, sötétkék-lila erek közel a bőr felszínéhez. Az évek előrehaladtával több rétegben, elágazóan egyre nagyobb területen láthatóak gyakorta az arc két felületén és az orrtőben is. Ennek korai fázisa tünetmentes, később alakulnak ki az seprűvénák vagy pókvénák, azaz a hálózatos visszeresség. Ekkor még könnyen és hatékonyan kezelhető. A mikrotűs rádiófrekvenciás (RF) kezelés kiemelkedően hatásos az arcon található érelváltozások (leggyakrabban “borvirág”: rosacea) kezelésére. Bármely bőrtípus esetén alkalmazható, függetlenül az erek alakjától és színétől. A Veinstar tűs érkezelés segítségével és a készülékünkkel lehetőség van a 0,3 mm-nél kisebb átmérőjű erek kezelésére is. 

Hogyan zajlik a kezelése?

A Veinstar tűs érkezelés elsődleges célja az arc területén megjelenő értágulat, pókvénák eltüntetése. Azonban más testrészeken is hatékonyan kezelhetőek az értágulat korai szakaszában.

Miután megérkezel, kényelmesen el kell helyezkedned a kezelőágyon. Amennyiben testkezelésre jössz, a kezelendő területet szabaddá kell tenni.

A Veinstar tűs érkezelés közben apró pontszerű szúró érzés alakul ki, mely a kezelést követően teljesen megszűnik. 

  1. A kezelés előtt a kezelendő területet letisztítjuk.
  2. Fertőtlenítjük a bőrt.
  3. Érzéstelenítésre nincs szükség, de igény esetén lidokainnal érzéstelenítünk.
  4. Megkezdjük a mikrotűs RF érkezelést.
  5. Végezetül hámosító, hegkezelő, fényvédő krémet helyezünk a kezelt területre.
  6. A kezelés végeztével már élheted is a megszokott életed.
Veinstar tűs érkezelés

A Veinstar tűs érkezelést Neked ajánljuk, ha:

✓ Vörös, hálós foltok jelentek meg az arcodon

✓ Az orrtőben kipirosodott foltok jelentek meg

✓ Seprűvénák jelentek meg az arcodon

✓ Telangiektázát, rosaceat, hemangiómát, angiómát diagnosztizáltak

A kezelés mechanizmusa

Veinstar gépünk 30MHz-es szinuszjelet állít elő (RF), mely egy hangolt vezetéken a kezelőfejbe jut. A kezelőfejben egy nagyon vékony mikrotű található. A tűt a kezelendő hajszálérbe kell szúrni. A szkin hatásnak köszönhetően a rádiófrekvencia az ér falában fog haladni és elnyelődni. Az elnyelődés következtében hővé alakul, elégeti az érfalat és a benne levő vér megalvad. Ez a  termokoagulációs eljárás. A rádiófrekvencia hatására létrejött termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiával csak a célszövetre van hatással.

Az immunrendszer falósejtjei a sérült érszakasz sejtjeit elszállítják és a gyógyulási folyamat lezárulása után homogén és szép sima bőrt kapunk. A kezelés nagyon látványos, mert azonnali, remissziót eredményez. Hatékonyan alkalmazható telangiektázák, rosacea, hemangiómák, angiómák és egyéb elváltozások kezelésére is. A leggyakoribb kezelési területek az orca, orr környéke, combok, lábszár, boka.

A szúrás csak felületi és a vékony tű miatt teljesen érzéstelen. Azonban a rádiófrekvencia enyhén csípő érzést vált ki a kezelés pillanatában. A beavatkozás után nem tapasztalható égés, bőrelhalás vagy pigmentáció. A kezelés után néhány napig az esetek egy részében bőrvörösség, piros folt alakulhat ki, érzékeny bőr esetén néhány órára kis hólyagok jelenhetnek meg, azonban ezek kezelés nélkül nyomtalanul elmúlnak. A kezelt területen mikrohegek képződhetnek (kis horzsolásszerű pontok formájában), ezek fokozatosan elhalványodnak, majd 1-12 hét alatt nyomtalanul eltűnnek. Heg, pigmentáció nem alakul ki.

A kezelést követően 1-2 napig nem érheti víz a területet. A sérült bőrfelület fokozott fertőzésveszélynek van kitéve, ezért különösen óvni kell. Ezt követően 1-2 hétig kerülni kell a meleg helyeket (szaunát, szoláriumot, napsütést és az izzadással járó tevékenységeket) amíg a varr le nem esik. Utókezelésre nincs szükség.

A kezelt ér vonatkozásában az eddigi irodalmi adatok alapján ugyan végleges eredmény jön létre, de a kiváltó ok további fennállása esetén, illetve az előírt megelőzés hiányában újabb hajszálvénák alakulhatnak ki.

Végeredmény a Veinstar tűs érkezelés után:

✓ Látványos textúra javítás.

✓ A vörös foltok visszahúzódnak, eltűnnek.

✓ A vörös, lila hajszálerek eltűnnek.

✓ A bőr ismét homogén, természetes színű lesz.

✓ Nem súlyosbodik az értágulat. 

✓ Elkerülhetők a későbbi szövődmények.

Kontraindikációk:

Nem végezhetjük el a kezelést, ha vendégünk pacemaker-rel, vagy a kezelendő terület közelében implantátummal rendelkezik.
További kizáró ok a daganatos megbetegedés, vírusos bőrbetegségek, fertőző bőrbetegségek, kezeletlen magas vérnyomás (kiújulhat), cukorbetegség (a lassú sebgyógyulás miatt), lázas állapot, gyulladt bőrterület, keloidra és epilepsziára való hajlam, súlyos fémallergia (nikkel-allergia), vérhígító gyógyszerek szedése, várandósság, szoptatás.