DERMALUX PRO: IPL-SHR-ELIGHT SZŐRTELENÍTŐ GÉP

A gép működése

Legfontosabb felhasználási területe az SHR villanófényes szőrtelenítés. A fejben egy nagy teljesítményű xenon lámpa található, amely csak rövid időre villan fel. Olyan mint a fényképezőgép vakuja, viszont sokkal nagyobb teljesítménnyel rendelkezik. A lámpa fényét egy fényvezető prizma vezeti ki, amely közvetlenül a bőrrel érintkezik, ezért egy hűtőrendszer állandó 3-5°C-os hőmérsékletre hűti. A hűtésnek köszönhetően a bőr nem melegszik fel, ezáltal minimalizálható a bőrirritáció.
A kibocsátott fény nem lézer. Spektruma részben a látható tartományba esik (SR: 530-950nm, HR: 640-950nm) , amely kiválóan nyelődik el a szőrszál festékanyagában (melaninban). A különböző hullámhossz más és más színű festékanyagban nyelődik el, ezért minden bőrtípusra hatékonyan használható. A szőrszál a fényt egészen a szőrtüszőig vezeti le, ahol az elnyelődik és hővé alakul, melynek következtében a szőrtüsző végzetes sérülést szenved, ezáltal a továbbiakban már nem fog szőrszálat termelni.
A meglévő szőrszálak kihullanak és nem nő a helyükre újabb. A gép három üzemmóddal rendelkezik IPL, SHR és E-Light.

Kiknek ajánljuk az SHR villanófényes szőrtelenítés kezelést?

Azoknak a hölgyeknek és uraknak akik szeretnének gyorsan hatékonyan és fájdalommentesen megszabadulni a nem kívánt szőrzettől. Nem csak szebbé tehetjük bőrünket, de komfortosabb, higiénikusabb érzést biztosít. Az IPL szőrtelenítéssel mindenféle bőrtípus esetén kiváló eredményeket érhetünk el.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Az SHR villanófényes szőrtelenítés kezelés ideje és gyakorisága minden esetben a személyes konzultáció során dől el.
A konzultáció során megismerjük és megbeszéljük vendégünk elképzeléseit és céljait. A kezelés időtartama függ a kezelendő terület nagyságától, de általánosságban 15-45 percet vesz igénybe.

Hogyan zajlik az SHR villanófényes szőrtelenítés kezelés?

A kezelés előtt szabaddá kell tenni a kezelendő területet. Ezt követően hasra vagy hátra kell feküdni a kezelőágyon. Munkatársunk ultrahang gélt visz fel a kezelendő területre. Az UH gél jelentős része víz ezért jó fényvezető tulajdonságain túl jó hővezető, ezáltal gyorsan eloszlatja a hőt a bőr felületén minimálisra csökkentve ezzel a bőrirritációt valószínűségét. A villantások enyhe csípő érzést váltanak ki, mely szinte azonnal el is múlik. A kezelés végeztével a maradék UH gélt eltávolítjuk és már öltözhet is a vendégünk.

Milyen előkészületet és utóápolást igényel?

A kezelés előtt 1-2 nappal le kell borotválni az érintett területet. Ideális esetben, a kezelés napján csak éppen, hogy kibújik a szőrszál a bőrből. A kezelést követő napokban kerülni kell a napfényt és mindenképp fényvédő krém használata szükséges.

Vannak kizáró okok?

Igen! Nem végezhetjük el a kezelést, ha az érintett területen sérülés, seb, vagy nagy kiterjedésű bőrelváltozás (pl. anyajegy) található. További kizáró ok lehet az ismert fényérzékenység és egyébb bőrbetegségek.

Ez végleges szőrtelenítés?

Nem! A néphiedelemmel ellentétben végleges szőrtelenítés nem létezik. A szőr növekedési fázisai során nem minden szűrtüsző termel szőrszálat. A kezelés hatására csak azok a szőrtüszők semmisülnek meg, amelyek éppen aktív fázisban vannak, azaz szőrszálat termelnek. Az alvó szőrtüszők nem termelnek szőrszálat ezért azokra a kezelés lényegében nincs hatással. Később ezek a szőrtüszők aktivizálódnak és szőrszálat fognak termelni, ezért a kezelést többször meg kell ismételni. Azonban minden alkalom után látványosan csökken a szőrzet sűrűsége, végül csupán néhány szőrszál fog megjelenni.

Mennyibe kerül a kezelés?

A kezelés költségét az első konzultáció során tudjuk megállapítani, amely a kezelendő terület nagyságától függ. Általánosságban egy alkalom ára 6.000 – 37.000 Ft.

További érdekességek a gépről…

A klasszikus IPL (Intense Pulse Light) már régóta bevált módszer a szőrtelenítésben.

Azonban az SHR (Super Hair Removal) forradalmasította az IPL technológiát. Míg az IPL egyet villan addig az SHR sokszor felvillan, miközben egy villanás alatt lényegesen kevesebb fényenergiát ad le. Ezzel kíméli a bőrt. Nem akadály többé a sötétebb, napbarnított bőr sem, így megfelelő óvintézkedések betartása mellett akár nyáron is használható. Nincsenek mellékhatások és a folyamat szinte fájdalommentes.

E-Light üzemmódban a prizma két hosszanti szélén elhelyezett fém elektródák rádiófrekvenciás jelet bocsátanak ki. Az RF jel a szőrtüszőig hatol és jelentős része ott hővé alakul. Ezáltal fokozza a hőhatást. Kiválóan alkalmazható világos, fehér bőr esetén is.

Az E-Light (IP+RF) a szőrtelenítésen túl az akne kezelésen át a pigment és hajszálérkezelések során is eredményesen használhatók. Az E-Light kezelés a kollagén és elasztin osztódását is fokozzák, így megvalósul a fotorejuvenáció azaz az arcfiatalítás.


Gépünkkel az alábbi kezeléseket tudjuk eredményesen elvégezni:

  • Szőrtelenítés
  • Pigment elváltozások kezelése
  • Bőr rejuvenáció
  • Értágulatok kezelése
  • Akne kezelése
  • Ráncok csökkentése, kollagén termelés serkentése

A szépségápoláson túl gépforgalmazással is foglalkozunk. Csak olyan gépeket árulunk amelyek hatékonyságáról saját szalonunkban is meggyőződtünk és amelyeket napi rutinunk során mi is alkalmazunk. Amennyiben Ön kozmetikus és szeretné fejleszteni vagy bővíteni gépparkját, kérjük látogasson el forgalmazói honlapunkra, ahol minden gépünket megtalálja és meg is vásárolhatja: https://iskins.hu/