LÉZERES SMINKTETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS

Nem tökéletes a szemöldököd? Ne csak álmodozz róla! A problémádra a lézeres sminktetoválás eltávolítás a megoldás!

Régen készült a szemöldököd és már elmúlt az a divat? Esetleg kifakult, eldeformálódott, elszíneződött? Nem sikerült úgy az új szemöldököd, mint ahogyan szeretted volna? Szeretnél újat és eltávolítanád a régit?

A szemöldöktetoválás egy olyan optikai látványkezelés, melynek során a megritkult, kifakult szemöldöködet határozottabbá, markánsabbá teszik. A művelet során a szőrzet mennyisége nem nő és a színe sem változik. A szemöldökszőr alatti bőrterületbe egy tű segítségével pigment anyagot (festéket) juttatnak be, mely megszínezi a bőrt és ezáltal távoltól úgy tűnik, mintha a saját szemöldökszőrzeted lenne. Ehhez, jó kézügyesség és sok tapasztalat kell. Sajnos ez nem mindig sikerül jól.

A pigmentanyagok leggondosabb kiválasztása esetén is idővel, valamint a napfény (UV) sugárzása és a káros környezeti hatások miatt elszíneződik, megfakul. Továbbá az idő múlásával a bőr feszessége és helyzete megváltozik és vele együtt a régen felrajzolt tetoválás is eldeformálódik. Ilyenkor az már nem szép és nemkívánatos.

Egy új tetoválás elkészítése előtt minden esetben el kell távolítani a régit, lézeres sminktetoválás eltávolítás alkalmazásával. A “rátetoválás” kerülendő, hisz attól még alatta ott marad az elszíneződött réteg és soha sem lesz szép az új. Ráadásul idővel átüt az alatta levő réteg. Az ilyen több rétegű tetoválás csak hirtelen kényszermegoldás és később csak nagyon nehezen és hosszú idő alatt (több mint 1 év) lehet eltávolítani, ráadásul sajnos maradandó nyomai is lesznek.

A lézeres sminktetoválás eltávolítás kezelés kissé kellemetlen, hisz a bőr sérülésével is jár. Mindent megteszünk azért, hogy ez a kellemetlenség minél rövidebb ideig tartson.

A kezelést a Dermway-I típusú Q-kapcsolt Nd:YAG lézergépünkkel végezzük.

Hogyan zajlik a kezelése?

A kezelés elsődleges célja, hogy eltüntessük a korábbi szemöldök tetoválást. Mindeközben megőrizzük a bőröd állapotát és amennyire lehetséges a meglévő szemöldökszőrt is.

Miután megérkezel, kényelmesen el kell helyezkedned a kezelőágyon. Felhelyezünk egy fekete szemüveget, mely megvédi a szemed a lézertől. A kezelés több lépésből áll, de a szemüvegen át ebből semmit sem fogsz látni, de ne aggódj! Kozmetikusunk folyamatosan tájékoztatni fog.

  1. Letisztítjuk a szemöldököd.
  2. Fertőtlenítjük a szemöldököd.
  3. Lidokain oldattal érzéstelenítjük a területet.
  4. Megkezdjük a lézeres kezelést, mely mindössze 10-15 perc.
  5. Letisztítjuk a kezelt területet.
  6. Gyulladáscsökkentő, hűsítő “burn free” géllt helyezünk fel.
  7. Megbeszéljük a további teendőket.

A szemöldöktetoválás eltávolítását Neked ajánljuk, ha:

✓ meguntad korábban felvarrt szemöldöködet

✓ szívesen megválnál egy egy rosszul sikerült szemöldöktetoválástól

✓ megfakult a régi szemöldököd

✓ idejét múlt a régi divat 

✓ megereszkedett a bőröd és eltorzult a tetoválásod

✓ megnőttél, lefogytál, meghíztál és eltorzult a tetoválásod

A kezelés hatásmechanizmusa

A lézerfény elnyelődik a pigmentekben és gyakorlatilag szétrobbantja azokat. A szétrobbant apró festékanyag idővel a szervezet természetes folyamati során távoznak a szervezetből. Egy kis része elpárolog, de van ami a felszínre kerül és letörölhető.

A kezelés enyhe vérzéssel jár, mely 5-10 percen belül teljesen eláll. A kezelt területen “frost” hatás is érvényesül, azaz a bőr felülete megpörkölődik. Ezt követően néhány nap elteltével varrat alakul ki és mint egy hagyományos felületi seb meggyógyul.

A kezelés után a területet gyulladáscsökkentő, hűsítő “burn free” géllell kezeljünk.

Két-három napig nem érheti víz az érintett területet. Tartózkodnod kell szauna, szolárium használatától és az izzadással járó tevékenységektől. A kezelések között kiemelkedően fontos, ne érje nap a szemöldököd. Viselj olyan napszemüveget, amelyik eltakarja a kezelt területet is. Fontos, hogy sok folyadékot igyál, mert a szervezet nyirokkeringése és anyagcseréje vezetik el a szétrobbantott festékszemcséket.
 
A kezelés többször meg kell ismételni, de mindig meg kell várni a teljes gyógyulást, ami rendszerint 4-6 hét. Rendszerint 4-5 kezeléssel a tetoválás eltávolítható, de agresszív pigmentanyag, vagy többrétegű tetoválás esetén 10-15 alkalomra is szükség lehet.

Kontraindikációk:

Nem végezhetjük el a kezelést, ha vendégünk pacemaker-rel rendelkezik. A kezelendő területen bőrsérülés vagy bőrelváltozás található.
Ha vendégünk diabéteszes, ismert keloid és atrófiás hajlamú, súlyos hipertóniás, vérzékeny vagy vérhígító gyógyszereket szed. Továbbá kizáró ok a terhesség, szoptatás, daganatos betegségek, immunbetegségek, HIV/AIDS, epilepszia, valamint ha retinoid kezelésen vesz részt (Roaccutan, Sotret, Neotigason, Tegison, stb. szedése).

Referencia munkáink:

Tudtad?

A szakszerűtlenül elvégzett tetováláseltávolítás rendszerint látványos, maradandó hegesedéssel jár. A kezelés előtt tájékozódj, menj el a konzultációra és bizonyosodj meg arról, szakértőkkel állsz szemben.

A kezelt terület enyhén vérezhet. Olyasmit képzelj el, mint amikor valaki elesik a biciklivel és felhorzsolja a térdét. Ezért célszerű olyan napszemüveget hoznod, amely hazafelé menet eltakarja a szemöldöködet is.