TŰS ÉRKZELÉS, VEINSTAR

Zavarnak a combodon, vádlidon, bokádon megjelenő hajszálerek, és a seprűvénák? Itt az idő, hogy eltüntesd őket a seprűvéna érkezelés segítségével!

Sokaknál már fiatal korban megjelennek a vékony, sötétkék-lila erek közel a bőr felszínéhez. Az évek előrehaladtával több rétegben, elágazóan egyre nagyobb területen láthatóak a combokon, lábszárakon, később a bokákon de gyakorta az arc két felületén és az orrtőben is. Ennek korai fázisa tünetmentes, később alakulnak ki az seprűvénák vagy pókvénák, azaz a hálózatos visszeresség. Ekkor még könnyen és hatékonyan kezelhetők a seprűvéna érkezelés alkalmazásával. 
A mikrotűs rádiófrekvenciás (RF) kezelés kiemelkedően hatásos a test bármely területén található érelváltozások kezelésére. Bármely bőrtípus esetén alkalmazható, függetlenül az erek alakjától és színétől. A Veinstar készülékünkkel lehetőség van a 0,3 mm-nél kisebb átmérőjű erek kezelésére is. 

Hogyan zajlik a seprűvéna érkezelés:

A kezelés elsődleges célja a tested bármely területén megjelenő értágulat, pókvénák eltüntetése. Azonban az arcon is hatékonyan kezelhetőek az értágulat korai szakaszában.

Miután megérkezel, kényelmesen el kell helyezkedned a kezelőágyon. A kezelendő területet szabaddá kell tenni.

Kezelés közben apró pontszerű szúró érzés alakul ki, mely a kezelést követően teljesen megszűnik. 

  1. A seprűvéna érkezelés előtt a kezelendő területet letisztítjuk.
  2. Fertőtlenítjük a bőrt.
  3. Érzéstelenítésre nincs szükség, de igény esetén lidokainnal érzéstelenítünk.
  4. Megkezdjük a mikrotűs RF érkezelést.
  5. Végezetül hámosító, hegkezelő, fényvédő krémet helyezünk a kezelt területre.
  6. A seprűvéna érkezelés végeztével már élheted is a megszokott életed.
  7. A teljes felépülési idő 2-12 hét.
Veinstar tűs érkezelés

A seprűvéna kezelést Neked ajánljuk, ha:

✓  Vörös, hálós foltok jelentek meg a bokádon

✓ A vádlidon kipirosodott seprűszerű foltok jelentek meg

✓   Seprűvénák jelentek meg a combodon

A mezoterápia kezelés hatásmechanizmusa

Veinstar gépünk 30MHz-es szinuszjelet állít elő (RF), mely egy hangolt vezetéken a kezelőfejbe jut. A kezelőfejben egy nagyon vékony mikrotű található. A tűt a kezelendő hajszálérbe kell szúrni. A szkin hatásnak köszönhetően a rádiófrekvencia az ér falában fog haladni és elnyelődni. Az elnyelődés következtében hővé alakul, elégeti az érfalat és a benne levő vér megalvad. Ez a  termokoagulációs eljárás. A rádiófrekvencia hatására létrejött termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiával csak a célszövetre van hatással.

Az immunrendszer falósejtjei a sérült érszakasz sejtjeit elszállítják és a gyógyulási folyamat lezárulása után homogén és szép sima bőrt kapunk. A seprűvéna érkezelés nagyon látványos, mert azonnali, remissziót eredményez. Hatékonyan alkalmazható telangiektázák, rosacea, hemangiómák, angiómák és egyéb elváltozások kezelésére is. A leggyakoribb kezelési területek az orca, orr környéke, combok, lábszár, boka.

A szúrás csak felületi és a vékony tű miatt teljesen érzéstelen. Azonban a rádiófrekvencia enyhén csípő érzést vált ki a kezelés pillanatában. A seprűvéna érkezelés beavatkozás után nem tapasztalható égés, bőrelhalás vagy pigmentáció. A kezelés után néhány napig az esetek egy részében bőrvörösség, piros folt alakulhat ki, érzékeny bőr esetén néhány órára kis hólyagok jelenhetnek meg, azonban ezek kezelés nélkül nyomtalanul elmúlnak. A kezelt területen mikrohegek képződhetnek (kis horzsolásszerű pontok formájában), ezek fokozatosan elhalványodnak, majd 1-12 hét alatt nyomtalanul eltűnnek. Heg, pigmentáció a seprűvéna érkezelés után nem alakul ki.

A kezelést követően 1-2 napig nem érheti víz a területet. A sérült bőrfelület fokozott fertőzésveszélynek van kitéve, ezért különösen óvni kell. Ezt követően 1-2 hétig kerülni kell a meleg helyeket (szaunát, szoláriumot, napsütést és az izzadással járó tevékenységeket) amíg a varr le nem esik. Utókezelésre nincs szükség.

A kezelt ér vonatkozásában az eddigi irodalmi adatok alapján ugyan végleges eredmény jön létre, de a kiváltó ok további fennállása esetén, illetve az előírt megelőzés hiányában újabb hajszálvénák alakulhatnak ki.

Végeredmény a seprűvéna érkezelés után:

✓ Látványos textúra javítás.

✓ A vörös foltok visszahúzódnak, eltűnnek.

✓ A vörös, lila hajszálerek eltűnnek. 

✓ A bőr ismét homogén, természetes színű lesz. 

✓ Nem súlyosbodik az értágulat.

✓ Elkerülhetők a későbbi szövődmények.

Kontraindikációk:

Nem végezhetjük el a kezelést, ha vendégünk pacemaker-rel, vagy a kezelendő terület közelében implantátummal rendelkezik. További kizáró ok a daganatos megbetegedés, vírusos bőrbetegségek, fertőző bőrbetegségek, kezeletlen magas vérnyomás (kiújulhat), cukorbetegség (a lassú sebgyógyulás miatt), lázas állapot, gyulladt bőrterület, keloidra és epilepsziára való hajlam, súlyos fémallergia (nikkel-allergia), vérhígító gyógyszerek szedése, várandósság, szoptatás.

Referencia munkáink: