ALAKFORMÁLÓ KEZELÉSEK

Neked mit jelent az alakformálás?

Mit is jelent az alakformálás?

Elsőre mindenkinek a kockás has jut az eszébe, hisz az edzőtermek falai is formás, kockás hasú hölgyek és urak fotóival vannak tele. Azonban ennél sokkal többről van szó.

Az alakformálás az egész testre kiterjed, a test arányainak formálásáról beszélünk.
Sokaknak a divatlapokban látható vékony alkatú személyek jelentik a képzeletbeli ideált.
Túlzottan soványnak lenni nem csak egészségtelen és veszélyes, de még szépnek sem mondható.

A formás test a hölgyeknél kerek popsit és keskeny derekat, a férfiaknál kidolgozott hasat, karokat, hátat jelent. Egy szépen formált test nőiesen vagy férfiasan arányos. Az alakformálás -különösen, ha alakformáló kezelés által történik- eredménye inkább cm-ben mérendő mint testtömegben. És talán itt az arányosság fokozása a legfontosabb szempont, valamint a bőr állapotának javítása (cellulit kezelés).

Mindeközben fiatalok milliói teszik tönkre magukat, veszélyes divat diétákkal, hogy megfeleljenek az elvárt „vékony” ideálnak, mások elkeseredettségükben a belső szervekre nagyon ártalmas óriási mennyiségű hasi zsírt hurcolnak évtizedeken keresztül.

Hogyan kezdjük bele az alakformálásba?

Ha valahol rövidtávú, gyors változást, fogyást ígérnek, inkább ne is mélyedjünk bele a módszerbe!
Már maga a „fogyókúra” szó hallatán sem számíthatunk semmi jóra: a kúra mindig rövidtávot jelöl.

Ami rövidtávú, és nem jár életmód változtatással, annak eredménye sem lesz tartós.

A sztárdiéták időszakosan tarthatók és utána sokkal több zsírfelesleg jöhet vissza (Jojó effektus).
A kulcs mindig a hosszútávon fenntartható, sokszor apró lépésekben véghez vitt, egész életmódot érintő változtatásban van. Egy tartósan fenntartható életmódot kell kialakítani, melyben a szalonunkban elérhető alakformáló kezelés is segíthet.

Először is komoly elhatározásra van szükség. Tűzzünk ki magunk elé egy reális célt és okot a megvalósításhoz. Enélkül nem fog menni.

A megszokott életmódunkat gyökeresen meg kell változtatnunk és ebbe nehéz belevágni. Ráadásul annyiféle lehetőség kínálkozik, hogy még választani is nehéz.
Mindenképp azt javasoljuk, hogy keressenek fel olyan szakembert, aki felméri az aktuális állapotot és kidolgozott szakmai tanáccsal lát el.

Egy reális cél, reális idő alatt mindenki számára megvalósítható, abban az esetben, ha betartja a szakemberek előírásait és nincs DE…!

Dietetikus (táplálkozási tanácsadó)

Megtervezi az étrendünket úgy, hogy ne kelljen éhezni.
Aki csak ritkán eszik (mert nem ér rá) túlzottan megterheli a gyomrát és az egész szervezetét. Evés után elálmosodik, ébersége és aktivitása jelentősen lecsökken.
A ritkán, de nagy mennyiségben elfogyasztott, magas kalóriatartalmú ételek gyors vércukorszint emelkedést eredményeznek, melynek hatására több zsírt raktároz a szervezet.
A többszöri étkezés és a megfelelő táplálék bevitel lassú vércukor emelkedést eredményez és így azt kvázi állandó értéken tartva kevesebb zsír rakódik le.
A szakemberek rendszerint a napi 5-6 étkezést javasolják. Persze az sem mindegy, hogy mit eszünk. Figyelni kell a megfelelő mennyiségű vitamin, rost és fehérje bevitelre.

A megfelelő táplálkozás a sikerünk 70%-a!

Személyi edző

A fogyás során nem csak zsírtömeget, hanem sajnos izomtömeget is veszítünk.
Fontos tehát az izomzat fejlesztése, de legalább szinten tartása.

Keressünk egy olyan edzőtermet, ahol személyi edző segít ebben.
A szakember felméri az állapotot és egy reálisan elvégezhető, személyre szabott, hosszú távú edzéstervet dolgoz ki.

A mozgás során zsírt is égetünk, ezáltal felgyorsíthatjuk a fogyási folyamatot.

A kardio mozgás erősíti a szívet, fokozza a tüdőkapacitást és a vérkeringést. Ehhez olyan, sokszor monoton gyakorlatot kell végeznünk melynek során a pulzusunk folyamatos 120-140-es tartományban van.
Ez korfüggő adat, melyet az alábbi módon számolhatunk ki: (220-életkor)*0,7.

Alakformáló szakember

Kozmetikai szalonunkban igénybe vehető alakformáló szakemberünk segítsége, illetve alakformáló kezelés is, többféle gép alkalmazásával.

A megfelelő étrend és aktivitás hosszútávon eredményes, de még lehet gyorsítani a folyamatot.
Időnként elkeserítő, hogy a hosszú munka során sem sikerül teljesen megszabadulni a felesleges zsírtól. Különösen a hasi tájékról és a popsiról nehéz fogyni.

A felesleges zsírt alakformáló kezelés során különböző kozmetikai gépekkel, akár kézi kezelésekkel is le lehet bontani. Ezek megfelelő kombinációjával optimális hatás érhető el.
A lebontott zsír a szervezet természetes folyamati útján távozik. Ezt elősegítve olyan elvezető kezeléssel zárjuk, amely fokozza a nyirokkeringést.

Alakformáló kezelés specialista szakemberünk életmódtanáccsal is ellátja, segít kiválasztani a megfelelő diétát és mozgásformát.

Miben tudunk segíteni?

Az alábbi alakformáló kezeléseket végezzük:

✓ Lokális zsírbontás (úszógumi, integető izom, combok, popsi)

✓ Izomépítés Sculptx-HIFMF géppel (has, comb, vádli, karok, popsi)

✓ Bőrfeszesítés (a test minden területén)

✓ Keringésfokozás (gépi és kézi kezeléssel)

Szakemberünk felméri vendégünk állapotát, megismeri céljait és a már megtett törekvései figyelembevételével kialakít egy olyan személyre szabott kezelési tervet, amellyel szinte azonnali, látványos eredményt érhet el.
Fontos azonban megjegyezni, hogy a helyes táplálkozás és mozgás elengedhetetlen, hisz önmagában csak a gépi kezelésektől senkinek sem lesz ideális alakja.

TUDTAD?

A gép 7T mágnesen indukciója nem veszélytelen! A közelben nem lehet más elektronikai berendezés (pl. karóra, telefon). A szakszerűtlenül végzett kezelés jobb esetben nem hozza az elvárt eredményt. Rosszabb esetben sérülés, akár izomszakadás is bekövetkezhet. Ezért fontos jól felkészült alakformáló szakember, az alapos konzultáció és a tapasztalt.

Gépi alakformáló kezelés típusok

Zsírfagyasztó kezelés (Snowflake-2 géppel)

Főleg hasi területen, nagyobb mennyiségű zsírtömeg esetén hatásos. A kezelést havi egy alkalommal lehet elvégezni. Utókezelésként alkalmazva hosszabb távon is megőrizhetjük az elért eredményt.


Kavitációs kezelés (Snowllake-2 vagy EdEma géppel)

Szinte az egész testfelületen használható. Mérsékelt zsírfelesleg estén, vagy a zsírfagyasztó kezelés kiegészítéseként ideális.


Rádiófrekvenciás kezelés (Snowllake-2 vagy EdEma géppel)

Szinte az egész testfelületen használható. Mérsékelt zsírfelesleg estén, vagy a zsírfagyasztó, kavitációs kezelés kiegészítéseként ideális. Önmagában is használjuk, hisz kiváló bőrfeszesítő hatást érhetünk el vele.


HIFMF kezelés (SculptX géppel)

A mágneses tér erejét felhasználva építi az izomzatot a hason, popsin, combokon, vádlikon és a karokon. Azon túl, hogy erősíti az izomzatot és fokozza az izomtónust zsírégető hatása is van.


Vákuum + RF (EdEma géppel)

A vákuum és a rádiófrekvencia kombinációja ideális zsírbontó és feszesítő hatású. A vákuum-os masszázs hatása segít elvezetni a korábbi kezelés során felgyülemlett bomlástermékeket.

Kézi alakformáló kezelés típusok

Cellulit masszázs

Új kollagén termelés serkentésével elért feszesítő hatású manuális kezelés, a narancsbőr egyik legeredményesebb ellenszere.


Nyirok masszázs

Alakformáló, bőrfeszítő hatását a szövetközti térben pangó folyadékok mobilizálásával, az anyagcsere és keringés javításával éri él. Elősegíti a testsúly csökkentést. A kezelés fájdalom mentes teljes testen végezzük.


Bambusz masszázs

Zsírbontó és elvezető kezelés egyben. Az érzékenyebb bőrűeknek ajánlott, mivel kevésbé  intenzív mint a mézes illetve a kézi zsírtörő kezelés.


Mézes masszázs

Lokális vérbőséget okoz, így egyaránt hatásos a narancsbőr, a laza kötőszövet és a striák kezelésére. A méz rejuvenációs hatású valamint eltávolítja az elhalt hámsejteket.


Köpölyözés

Enyhébb probléma esetén önálló kezelésként, de az esetek túlnyomó részében kombinálva alkalmazzuk a bomlástermékek elvezetése céljából.


Testtekercselés

A kontúrfáslis eljárás elvezető, feszesítő, narancsbőr és stria elleni hatása egyszerre érvényesül. Tő területek a combok, has, fenék, csípő és a karok.

További információk az alakformáló kezelés típusainkról

Gépeinkről és azok működéséről bővebb tájékoztatást kaphat a Gépeink menüpont alatt.

A gépi és kézi kezeléseinkről olvassa el a kezelés leírását az Alakformálás menüpont alatt, vagy a kezelés nevére kattintva.

Alakformáló csomagjainkat ide kattintva, és az Alakformálás menüpont alatt találja meg.

Ide kattintva megtekintheti az aktuális, szezonális akciós ajánlatunkat!