Lézeres tetoválás eltávolítás

Lézeres tetoválás eltávolítás alkalmazásával eltávolítjuk a régi sérült, kifakult vagy zavaró tetoválásod a legkorszerűbb Q-kapcsolt lézerrel

A fiatal korban felvarrt tetoválás a növekedés és a bőr nyúlása során eltorzulhat, ezért egy szép, de korai tetoválás is nemkívánatossá válhat felnőtt korban.
Sokan meggondolatlan ábrát varratnak magukra amely később kínossá válik.

A tetoválás során a bőr alá juttatott festékszemcsék eltávolítása a szervezetből az úgynevezett falósejtek feladata. Azonban a festékszemcsék jóval nagyobbak, mint a falósejtek, így azokat nem tudják bekebelezni és elvezetni a bőrből.

A tetoválás az idő múlásával valamelyest halványodik, de életünk végéig megmarad.
Eltávolítását Dermway-1 típusú impulzus üzemű Q-kapcsolt Nd.YAG lézeres tetoválás eltávolítás technológiával működő lézergépünkkel végezzük. A lézersugár elnyelődik a festékszemcsében és apró darabokat “robbant” le belőle, melyet a falósejtek már el tudnak szállítani. A lézersugár először a bőrfelszínhez legközelebbi festékréteget roncsolja.
A felszívódás és a bőr regenerálódása 4-6 hetet vesz igénybe. Ezután tudunk a következő kezeléssekkel egyre mélyebbre és mélyebbre hatolni, míg az összes festékszemcsét szét nem roncsoljuk. A kívánt eredmény eléréséig általában 5-15 lézeres tetoválás eltávolítás kezelés szükséges.

A lézeres tetoválás eltávolítás kezelés kissé kellemetlen, hisz a bőr sérülésével is jár. Rendszerint minimális fájdalommal jár, de ez függ attól is, hogy milyen vastag a bőr az érintett területen, hol helyezkedik el a testünkön, milyen mélyre “vésték” és milyen festékanyagot használtak.

A Dermway-I lézergép

Előnyei a lézeres tetoválás eltávolítás alkalmazásakor:

  1. nem-invazív (műtét nélküli eljárás),
  2. nem igényel előkészületet,
  3. nagy lézerteljesítmény,
  4. többféle célzott hullámhossz,
  5. gyors kezelés,
  6. rövid felépülési idő,
  7. nem igényel hosszú utóápolást,
  8. gyógyulási idő 4-6 hét.

Bővebb információt a gépről a Gépeink/Dermway-I – Q-kapcsolt YAG Lézer 
menüpontban találsz.

A kezelést Neked ajánljuk, ha:

✓meguntad korábban felvart tetoválásod

✓ szívesen megválnál egy meggondolatlanul készített ábrától, felirattól

✓ elrontották tetoválásod

✓ új tetoválásra vágysz és csak egy adott részlet vált feleslegessé

✓ megsérült, megfakult vagy elszíneződött a tetoválásod

✓ megnőttél, lefogytál és eltorzult a tetoválásod

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelendő területet szabaddá kell tenni, ezt követően kényelmesen el kell helyezkedni a kezelőágyon. A kezelendő területet fertőtlenítjük, majd szükség esetén részlegesen érzéstelenítjük (lidokain tartalmú érzéstelenítővel). Azt követően védő-szemüveget kell felhelyezni, mely megakadályozza, hogy belenézz a lézerbe. Ettől kezdve semmit sem fogsz látni, de ne aggódj, mert munkatársunk folyamatosan tájékoztat a kezelés menetéről.

Első kezelés után a bőrpírt követően 2-6 napig pörkösödés, esetenként felszíni varasodás is tapasztalhatsz, amit hámképző, gyulladáscsökkentő krémmel, zselével kezelhetsz.

Két-három napig nem érheti víz az érintett területet. Tartózkodnod kell szauna, szolárium használatától. A kezelések között kiemelkedően fontos, hogy 50+Spf napfényvédőt kenj az adott területre és ne napozz. Fontos, hogy sok folyadékot igyál, mert a szervezet nyirokkeringése és anyagcseréje vezetik el a szétrobbantott festékszemcséket.

A kezelés végén minimális heg előfordulhat, különösen ha mélyen vésték be a festékanyagot.

Kontraindikációk:

Nem végezhetjük el a kezelést, ha vendégünk pacemaker-rel rendelkezik.A kezelendő területen bőrsérülés vagy bőrelváltozás található. Ha vendégünk diabéteszes, ismert keloid és atrófiás hajlamú, súlyos hipertóniás, vérzékeny vagy vérhígító gyógyszereket szed.
Továbbá kizáró ok a terhesség, szoptatás, daganatos betegségek, immunbetegségek, HIV/AIDS, epilepszia, valamint ha retinoid kezelésen vesz részt (Roaccutan, Sotret, Neotigason, Tegison, stb. szedése).

TUDTAD?

A szakszerűtlenül elvégzett tetováláseltávolítás rendszerint látványos, maradandó hegesedéssel jár. A kezelés előtt tájékozódj, menj el a konzultációra és bizonyosodj meg arról, szakértőkkel állsz szemben.