TESTKEZELÉSEK

Mit is jelent a testkezelés?

A testkezelés elsődleges célja a bőrápolás.
Testünk legnagyobb szerve a bőr, mely az immunrendszer elsődleges védvonala. Ezért is fontos egészségesen tartani.
Az egészséges bőr szép, feszes, hidratált, sima és egyenletes tónusú.
Azonban az idő múlásával veszít fiatalságából, továbbá a káros környezeti hatások is gyorsítják az öregedését. A bőr alatti rétegek is megváltoznak. Itt-ott zsírpárnák alakulhatnak ki, vagy maradhatnak vissza egy hosszas fogyókúra után.
Gyakorta striák jelennek meg, melyet sokan a narancsbőrrel kevernek össze.
A testkezelés során olyan szépészeti kezeléseket végzünk, melyek segítenek megszabadulni a nem kívánt elváltozásoktól és igyekeznek visszaállítani a bőr egészséges, fiatalos állapotát.

Mi az a stria? Kezelhető?

A striák a megfeszült bőr irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően hirtelen hízás és fogyás (jojó effektus), vagy terhesség után jelentkeznek.

Fiatalok esetében a túl gyors növekedés következtében is kialakulhat. Alapvetően nem jár mellékhatással, viszont esztétikailag rontja az összképet. Kialakulásuk oka az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben nyúlni vagy növekedni, mint a bőr felső rétege, ezért megreped vagy elszakad.

A testépítők körében is jellemző, hogy a gyors izomnövekedés miatt a bőr nem tudja követni a növekedést. A sérült kötőszövet feletti bőr elvékonyodik és érzékennyé válik.
A bőr többi területéhez képest érzékenyebben reagál a hideg, melegre, a napfényre és a mechanikai behatásokra.
Tipikusan a combon, hason, deréktájon és a felkarokon alakul ki.

Kezelésére számos megoldás létezik, melyek közül néhányat a szalonunkban is alkalmazunk. Teljesen nem tűnnek el, de látványosan csökkenhetnek.

Mi az a narancsbőr? Kezelhető?

A narancsbőrt és a striát gyakran összekeverik. A narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr alatti (szubkután) kötőszövetben található, kötőszöveti sövényekkel határolt lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét. A narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrterületnek.

A serdülőkoron átesett nők több mint 90%-át érinti és nem társítható más betegségekhez. Nem szabad összetéveszteni a hasonló nevű cellulitisszel, mely egy bakteriális fertőzés következtében létrejövő bőrgyulladás.

A kialakulásának pontos oka ismeretlen, de a hátterében többek szerint a női bőr férfiakétól eltérő szerkezete és a női szervezetben zajló hormonális folyamatok állnak.Végleges eltüntetésükre máig nincs megbízható módszer azonban látványos csökkentésükre számos megoldás létezik, melyek szalonunkban is elérhetők.

Mi az a tetoválás? El lehet távolítani?

A tetoválás során egy vékony hegyű tűvel festékanyagot juttatnak a bőrbe. Megfelelő mozdulatokkal végezve kialakítható egy ábra, egy kép vagy egy szöveg.

Egyesek szerint a tetoválás nem káros, míg sok szakember véleménye szerint káros, hisz az immunrendszerük elsődleges védvonalát, a bőrünket és annak működését befolyásoljuk vele. Függetlenül attól, hogy a festékanyag önmagában káros-e vagy sem késői bőrelváltozást eredményezhet..

Tovább bonyolítja a dolgot, ha a tetoválás nem sikerül, nem szép vagy egyszerűen csak kifakul az évek során. De nem ritka, hogy egy felvarrt felirat aktualitását veszti és már inkább kínos.

Szalonunkban korszerű Q-kapcsolt Nd:JAG lézerrel el tudjuk távolítani a kínos tetoválásokat.

Miben tudunk segíteni?

Az alábbi testkezeléseket végezzük:

✓ Lokális zsírbontás (visszamaradt zsírpárnák)
✓ Stria kezelés
✓ Narancsbőr (cellulit) kezelés
✓ Tartós szőrtelenítés
✓ Intim szőrtelenítés (csak hölgyeknek)
✓ Bőrfeszesítés (a test minden területén)
✓ Testtetoválás eltávolítás
✓ Pigmentfoltok, öregségi foltok eltávolítása
✓ Bőrmegújítás (anti-age)


Szakemberünk felméri vendégünk állapotát és kialakít egy olyan személyre szabott kezelési tervet, amellyel szinte azonnali, látványos eredményt érhet el. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kezeléseket kombinálva is alkalmazzuk. A végleges eredmény eléréséhet többnyire nem egy, hanem több kezelésre is szükség van. Bizonyos esetekben ez akár évekig is eltarthat.

Gépi kezeléseink

Lokális zsírbontás (EdEma géppel)
A vákuum és a rádiófrekvencia kombinációja ideális zsírbontó és feszesítő hatású. A vákuum-os masszázs hatása segít elvezetni a korábbi kezelés során felgyülemlett bomlástermékeket.

Tartós IPL szőrtelenítés (Dermalux Pro géppel)
A nagy energiájú fényimpulzusok roncsolják a szőrtüszőket ezért azokból többé már nem nő szőrszál.

Tartós diódalézeres szőrtelenítés (Sunderm géppel)
Tartós IPL szőrtelenítés (Dermalux Pro géppel)
A nagy energiájú lézerimpulzusok roncsolják a szőrtüszőket ezért azokból többé már nem nő szőrszál.

Testtetoválás eltávolítás (Dermway 1 géppel)
A nagy energiájú pigmentben elnyelődő lézerimpulzusok roncsolják a festékanyagot

Bőrmegújítás, carbon-peeling (Dermway 1 géppel)
A nagy energiájú lézerimpulzusok szétrobbantják a bőr felületére felvitt szénréteget.

Tűs érkezelés, seprűvéna eltávolítás (Veinstar géppel)
Rádiófrekvencia hatására létrejött termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiával csak a célszövetre van hatással. Elégeti a hajszálereket, melyek felszívódnak és eltűnnek.

Kézi kezeléseink

További információk a testkezelésekről

Gépeinkről és azok működéséről bővebb tájékoztatást kaphat a Gépeink menüpont alatt.

A gépi és kézi kezeléseinkről olvassa el a kezelés leírását az Testkezelés menüpont alatt, vagy a kezelés nevére kattintva.

Ide kattintva megtekintheti az aktuális, szezonális akciós ajánlatunkat!