SUNDERM: DIÓDALÉZER, SZŐRTELENÍTŐ GÉP

A lézeres szőrtelenítő gép működése

Legfontosabb felhasználási területe a szőrtelenítés. Olyan lézeres szőrtelenítő gép, melyben a lézert diódákkal állítják elő. A diódalézer a szilárdtest lézerek csoportjába tartozik. Azonban itt a fényt félvezetőkristály állítja elő. Ezek a kristályok mátrixba vannak rendezve ezáltal a sok apró félvezető együttesen elérheti akár az 1200W-os teljesítményt is. A kibocsájtott lézert egy üvegprizma vezeti a felszínre. A lézersugár nem párhuzamos, hanem kb. 60°-os szögben divergál. A fényvezető prizma felülete közvetlenül a bőrrel érintkezik ezért egy hűtőrendszer állandó 3-5°C-os hőmérsékletre hűti. A hűtésnek köszönhetően a bőr nem melegszik fel, ezáltal minimalizálható a bőrirritáció. A kibocsátott lézer hullámhossza 808nm, amely kiválóan nyelődik el a szőrszál festékanyagában (melaninban). A szőrszál a lézert egészen a szőrtüszőig vezeti le, ahol az elnyelődik és hővé alakul, melynek következtében a szőrtüsző végzetes sérülést szenved, ezáltal a továbbiakban már nem fog szőrszálat termelni. A meglévő szőrszálak kihullanak és nem nő a helyükre újabb.

A kezelőfej teljesítménye 1200W ezáltal a lézer maximális energiája 120J/cm2

A kezelőablak hűtése révén minimálisra csökkenthető a bőrirritáció valószívűsége.

Kiknek ajánljuk a lézeres szőrtelenítő gép alkalmazását?

Azoknak a hölgyeknek és uraknak akik szeretnének gyorsan hatékonyan és fájdalommentesen megszabadulni a nem kívánt szőrzettől. Nem csak szebbé tehetjük bőrünket, de komfortosabb, higiénikusabb érzést biztosít. A diódalézeres szőrtelenítéssel mindenféle bőrtípus esetén kiváló eredményeket érhetünk el.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A lézeres szőrtelenítő gép segítségével végzett kezelés ideje és gyakorisága minden esetben a személyes konzultáció során dől el. A konzultáció során megismerjük és megbeszéljük vendégünk elképzeléseit és céljait. A kezelés időtartama függ a kezelendő terület nagyságától, de általánosságban 15-45 percet vesz igénybe.

Hogyan zajlik a kezelés a lézeres szőrtelenítő gép segítségével?

A kezelés előtt szabaddá kell tenni a kezelendő területet. Ezt követően hasra vagy hátra kell feküdni a kezelőágyon. Munkatársunk ultrahang gélt visz fel a kezelendő területre. Az UH gél jelentős része víz ezért jó fényvezető tulajdonságain túl jó hővezető, ezáltal gyorsan eloszlatja a hőt a bőr felületén minimálisra csökkentve ezzel a bőrirritációt valószínűségét. A villantások enyhe csípő érzést váltanak ki, mely szinte azonnal el is múlik. A kezelés végeztével a maradék UH gélt eltávolítjuk és már öltözhet is a vendégünk.

Milyen előkészületet és utóápolást igényel?

A kezelés előtt 1-2 nappal le kell borotválni az érintett területet. Ideális esetben, a kezelés napján csak éppen, hogy kibújik a szőrszál a bőrből. A kezelést követő napokban kerülni kell a napfényt és mindenképp fényvédő krém használata szükséges.

Vannak kizáró okok?

Igen! Nem végezhetjük el a kezelést, ha az érintett területen sérülés, seb, vagy nagy kiterjedésű bőrelváltozás (pl. anyajegy) található. További kizáró ok lehet az ismert fényérzékenység és egyébb bőrbetegségek.

Ez végleges szőrtelenítés?

Nem! A néphiedelemmel ellentétben végleges szőrtelenítés nem létezik. A szőr növekedési fázisai során nem minden szűrtüsző termel szőrszálat. A kezelés hatására csak azok a szőrtüszők semmisülnek meg, amelyek éppen aktív fázisban vannak, azaz szőrszálat termelnek. Az alvó szőrtüszők nem termelnek szőrszálat ezért azokra a kezelés lényegében nincs hatással. Később ezek a szőrtüszők aktivizálódnak és szőrszálat fognak termelni, ezért a kezelést többször meg kell ismételni. Azonban minden alkalom után látványosan csökken a szőrzet sűrűsége, végül csupán néhány szőrszál fog megjelenni.

Mennyibe kerül a kezelés?

A kezelés költségét az első konzultáció során tudjuk megállapítani, amely a kezelendő terület nagyságától függ. Általánosságban egy alkalom ára 8.000 – 41.000 Ft.

A szépségápoláson túl gépforgalmazással is foglalkozunk. Csak olyan gépeket árulunk amelyek hatékonyságáról saját szalonunkban is meggyőződtünk és amelyeket napi rutinunk során mi is alkalmazunk. Amennyiben Ön kozmetikus és szeretné fejleszteni vagy bővíteni gépparkját, kérjük látogasson el forgalmazói honlapunkra, ahol minden gépünket megtalálja és meg is vásárolhatja: https://iskins.hu/