VEINSTAR: TŰS ÉRKEZELŐ GÉP

A gép működése

A gép fő funkciója a seprűvéna és hajszálér kezelése. A gép 30MHz-es szinuszjelet állít elő, mely egy hangolt vezetéken a kezelőfejbe jut. A kezelőfejben egy nagyon vékony tű található.
A tűt a kezelendő hajszálérbe kell szúrni. A szkin hatásnak köszönhetően a rádiófrekvencia az ér falában fog haladni és elnyelődni. Az elnyelődés következtében hővé alakul és elégeti az érfalat. Az immunrendszer falósejtjei a sérült érszakasz sejtjeit elszállítják és a gyógyulási folyamat lezárulása után homogén és szép sima bőrt kapunk. A kezelés nagyon látványos, mert azonnali, remissziót eredményez. A leggyakoribb kezelési területek az orca, orr környéke, combok, lábszár, boka. Továbbá a test szinte bármely részén hatékonyan alkalmazható telangiektázák, rosacea, hemangiómák, angiómák és egyéb elváltozások kezelésére is. 

Mi is a seprűvéna?

A verőerek (artériák) az oxigénben dús vér szállításáról gondoskodnak a szövetekhez.
A visszerek, azaz vénák feladata az „elhasznált” vér visszaszállítása a szív felé. Visszere tehát mindenkinek van. A köznyelv így helytelenül használja a „visszeresség” kifejezést. Valójában a vénák tágulatával járó visszérbetegségről kell beszélnünk. Sok esetben már fiatal korban megjelennek a vékony, sötétkék-lila erek. Az évek előrehaladtával több rétegben, elágazóan egyre nagyobb területen láthatóak a combokon, lábszárakon, később a bokákon de gyakorta az arc két felületén és az orrtőben is. Ennek korai fázisa tünetmentes, később alakulnak ki az seprűvénák vagy pókvénák, azaz a hálózatos visszeresség. Ekkor még könnyen és hatékonyan kezelhető. Későbbi fázisa a vénatágulat, amikor az erek vastagsága meghaladja az 4-5 millimétert. Ekkor már betegségről beszélünk, amit csak orvosi beavatkozással lehet kezelni.

A seprűvénák megjelenése arra utalhat, hogy az érintett végtag vénás és nyirokkeringése nem tökéletes. Ezért a sikeres kezelést követően kiegészítő kezeléseket is érdemes igénybe venni, amely fokozza a véráramlást és a nyirokrendszer működését.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a hölgyeknek és uraknak, akiket zavar a kialakult seprűvéna, hajszálér és azonnali megoldást szeretnének. Fontos tudni, hogy a seprűvéna a visszeresség korai stádiuma ezért a kezelése nem csak esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is. A későbbiekben kialakult visszér betegség hatékony kezelése már csak invazív, orvosi eljárással lehetséges.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A seprűvéna és hajszálér kezelése, valamint azok kezelési ideje és gyakorisága minden esetben a személyes konzultáció során dől el.
A konzultáció alatt mérlegeljük vendégünk panaszait, megvizsgáljuk az érintett területet és kidolgozzuk az optimális kezelési stratégiát. Egy kezelés rendszerint 15-45 percet vesz igénybe, de ez függ a terület nagyságától is.

Hogyan zajlik a kezelés?

Ha ruházat takarja, a kezelés előtt szabaddá kell tenni az érintett területet. Ezt követően hasra vagy hátra kell feküdni a kezelőágyon. Munkatársunk fertőtleníti a bőr felületét és már kezdődhet is a kezelés. Közben apró pontszerű szúró érzés alakul ki, mely a kezelést követően teljesen megszűnik. Utolsó lépésként, a terület nagyságától függően szükséges lehet Burn Free gél alkalmazása, amely hűsít és hidratál. A kezelés végeztével vendégünk felöltözhet és már élheti is a megszokott életét.

Milyen előkészületet és utóápolást igényel?

Semmilyent! Csak be kell fáradnia a megbeszélt időpontra és már kezdjük is. A kezelést követően a bőr felülete varrasodik és érzékennyé válik, ezért kerülni kell a meleg helyeket (szaunát, szoláriumot, napsütést) amíg a varr el nem múlik. A sérült bőrfelület fokozott fertőzésveszélynek van kitéve, ezért különösen óvni kell.

Vannak kizáró okok?

Igen! Nem végezhetjük el a kezelést, ha vendégünk pacemaker-rel, vagy a kezelendő terület közelében implantátummal rendelkezik. További kizáró ok a daganatos megbetegedés, vírusos bőrbetegségek, fertőző bőrbetegségek, kezeletlen magas vérnyomás (kiújulhat), cukorbetegség (a lassú sebgyógyulás miatt), lázas állapot, gyulladt bőrterület, keloidra és epilepsziára való hajlam, súlyos fémallergia (nikkel-allergia), vérhígító gyógyszerek szedése, várandósság, szoptatás.

Mennyibe kerül a kezelés?

A kezelés költségét az első konzultáció során tudjuk megállapítani. Általánosságban egy alkalom ára 5.000 – 15.000 Ft.

A szépségápoláson túl gépforgalmazással is foglalkozunk. Csak olyan gépeket árulunk amelyek hatékonyságáról saját szalonunkban is meggyőződtünk és amelyeket napi rutinunk során mi is alkalmazunk. Amennyiben Ön kozmetikus és szeretné fejleszteni vagy bővíteni gépparkját, kérjük látogasson el forgalmazói honlapunkra, ahol minden gépünket megtalálja és meg is vásárolhatja: https://iskins.hu/