DERMWAY-I: Q-KAPCSOLT YAG LÉZER

A gép működése

Legfontosabb felhasználási területe a tetoválás eltávolítás. Egy szilárdtest lézer, melynek fő eleme a lézermédium, azaz a lézert előállító YAG rúd. A YAG rudat egy felvillanó Xenon lámpa világítja meg. Amikor a lámpa világít a YAG rúdban lévő atomok elnyelik a fény energiáját. Ekkor az atomok elektronjai magasabb energiaszintre kerülnek, ezt nevezik gerjesztésnek. Majd a lámpa elalszik és a gerjesztett, nagyobb nívón levő elektronok igyekeznek visszaállni a stabil energiaminimumra. Ehhez le kell adniuk a korábban felvett energiát, melyet fotonkibocsátással érnek el. Minden kibocsátott foton azonos hullámhosszal rendelkezik és a szélrózsa minden irányában mozognak. Kis részük a rúddal párhuzamosan mozog, a többi viszont elnyelődik a környező atomokban ismét gerjesztve azokat. Az optikai utat tükrökkel megnövelve a rúddal párhuzamosan mozgó fotonok száma egyre csak nő, azaz a lézer energiája nő. Amint elérte a megfelelő energiát a YAG rúd egyik végén távozik. A lézer kibocsátás tehát nem folyamatos, ezért impulzus lézernek nevezik. A kibocsátott lézer monokromatikus, koherens és a fénysugarak közel párhuzamosak. A lézernyaláb átmérője 5mm, mely különböző szűrő lencsékkel fókuszálható is. Rövid idő alatt kis területet fed le, azonban igen nagy energiával rendelkezik. Kiválóan nyelődik el a szabad szemmel sötét vagy feketének tűnő anyagokban, például pigmentekben.
A tetoválás eltávolítás során a festékanyagban elnyelődő lézer felmelegíti a pigmenteket melyek a hő hatására szétrobbannak.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a hölgyeknek és uraknak akik szeretnének megszabadulni a sérült, kifakult tetoválásoktól. Vagy egyszerűen csak aktualitását vesztette az ábra vagy felirat. A sminktetoválások idővel és a napfény UV sugárzás hatására kifakulnak, elszíneződnek ezért közvetlenül nem ajánlott rátetoválni, mert nem lesz szép. Ilyen esetben a korábbi tetoválást, vagy annak maradványait el kell távolítani ahhoz, hogy ismét szép sminktetoválást lehessen alkotni.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés ideje és gyakorisága minden esetben a személyes konzultáció során dől el. A konzultáció során felmérjük a lehetőségeket és megbeszéljük vendégünk elképzeléseit. A kezelés időtartama függ a kezelendő terület nagyságától, de általánosságban 15-25 percet vesz igénybe.

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelés előtt szabaddá kell tenni a kezelendő területet (ha ruházat takarja). Ezt követően hasra vagy hátra kell feküdni a kezelőágyon. Bizonyos esetekben (tipikusan szemöldök esetén) lokális érzéstelenítőt kell alkalmazni. Ezt követően a lézerrel lövéseket adunk le a területre. A lövések a kezelt terület elhelyezkedésétől függően csípő érzést válthatnak ki. Szemöldök esetén enyhe vérzés is kialakul.

Milyen előkészületet és utóápolást igényel?

Különösebb előkészületet nem igényel, de a kezelés előtti napokban kerülni kell a napozást.A kezelést követően az égésplasztikában alkalmazott “Burn Free” hidrogélllel nyugtatjuk a területet, mely hidratáló, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, miközben hőelvonással hűsít. Ezt követően a bőrt nem érheti víz és napsütés sem. A megfelelő fizikai fényvédelemről gondoskodni kell.

Vannak kizáró okok?

Igen! Nem végezhetjük el a kezelést, ha az érintett területen sérülés, seb, vagy nagy kiterjedésű bőrelváltozás (pl. anyajegy) található. További kizáró ok lehet az ismert fényérzékenység és egyébb bőrbetegségek.

A kezelést követően megmarad a szőrzet?

Igen! A lézer nem hatol a szőrtüszőig ezért azt nem károsítja. Azonban a szabadon lévő, különösen a sötét színű szőrzet kifakulhat és megritkulhat. Azonban a gyógyulás során helyreáll az eredeti állapot és nem okoz maradandó változást .

A gyógyulást követően maradhatnak hegek?

A kezelést nagy tapasztalattal rendelkező kozmetikusnak kell elvégeznie ahhoz, hogy a semmilyen maradandó hegesedés ne keletkezzen. A sminktetoválás teljes mértékben hegesedés nélkül gyógyul, azonban bizonyos testtetoválások esetében, különösen ha nagyon mélyre vésték a festékanyagot előfordulhat minimális hegesedés.

Mennyibe kerül a kezelés?

A kezelés költségét az első konzultáció során tudjuk megállapítani, amely a kezelendő terület nagyságától függ. Általánosságban egy alkalom ára 8.000 – 20.000 Ft.

További érdekességek a gépről…

A tetoválás eltávolításon túl carbon peeling kezelést is végzünk a géppel. A kezelés során egy olyan speciális gélt használunk mely nagyon finom szén részecskéket tartalmaz, ezáltal fekete színű. A gélt vékonyan felkenjük a bőr felületre és megvárjuk amíg megszárad. Eközben a szén részecskék a hámréteg barázdáiba kerül. A lézer elnyelődik a szénben és szétrobbantja a részecskéket. Eközben az elhalt szaruréteget ledobja és az alatta levő bársonyos bőrréteg kerül a felszínre. A kezelés teljesen fájdalommentes.

A szépségápoláson túl gépforgalmazással is foglalkozunk. Csak olyan gépeket árulunk amelyek hatékonyságáról saját szalonunkban is meggyőződtünk és amelyeket napi rutinunk során mi is alkalmazunk. Amennyiben Ön kozmetikus és szeretné fejleszteni vagy bővíteni gépparkját, kérjük látogasson el forgalmazói honlapunkra, ahol minden gépünket megtalálja és meg is vásárolhatja: https://iskins.hu/